Biografie Ziesjoem

In 1986 benaderde Nico van Wieringen van CL Productions Jos van Herpen met de vraag of hij met enkele vrienden en vriendinnen een paar zeemansliederen wilde zingen. Dit zou af en toe moeten gebeuren tijdens (personeels-)feesten op de boten van Stiphout op de Maas. Samen met Henny en Eric Slangen, Mario Verhoeven, Ingrid Paulussen (later Karen Groot) en Marly van Herpen werd een groepje gevormd dat onder begeleiding van een orkestje oud-Hollandse liedjes werden gezongen: “Meisje, ik ben een zeeman”, “Als de klok van Arnemuiden”, enz.

Al snel werden deze liedjes in een Maastrichts jasje gegoten en er werd gezocht naar uitbreiding van het repertoire: Ziesjoem! was geboren.

De eerste jaren trad de groep op als herkenbare zeeschuimers, piraten; alle nummers hadden op één of andere manier ook te maken met zeeroverij en visserslatijn. Na enkele jaren alleen op boten te hebben opgetreden, werd geprobeerd of ook het publiek aan land gevoelig was voor de groep die zich vooral onderscheidde door hun opvallende piraten-kostuums.

Al gauw werden alle Limburgse zalen bestormd door de Maastrichtse zeerovers. Begin 90’er jaren kreeg Ziesjoem! met het nummer “Zjuulke Zeuthout” een grote hit en in 1996 werd het Maastrichts Vastelaovendsleedsje gewonnen (“Drei daog laank verlore” van Marc Quaaden en Peter Ruijters). Een nog grotere hit volgde in 1997: Lekker Menneke, het nummer dat nog steeds onmisbaar is tijdens optredens.

Rating: 3 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

© Stichting Carnavalsmuziek.com

KvK: 64250938

Bankrelatie: Rabobank NL14RABO0307310353

Email: info@carnavalsmuziek.com