Rating: 2 sterren
1 stem

Biografie Stan Peters

Stan Peters, opgegroeid in het Limburgse dorpje Vaesrade, is woonachtig in Heerlen. Stan was als kleine jongen al een muziekmaker. Als jochie liep hij altijd met een ‘cassetterecorder’ en maakte muziek, terwijl andere jongens met de blokken speelden.

Op 4-jarige leeftijd nam hij blokfluitlessen om vervolgens klarinet te kunnen gaan spelen. Zijn droom was om in de plaatselijke harmonie ‘Sint Servatius’ te mogen spelen. De klarinet ging Stan snel vervelen en daarom koos hij voor de saxofoon.

Toen hij op de middelbare school zat, werd het voor hem snel duidelijk: na het behalen van zijn VWO diploma, zou hij naar de Toneelacademie in Maastricht gaan. Dat kon niet alleen met het bespelen van een saxofoon, dus besloot Stan zang- én dansles te nemen. Stan nam meteen deel aan het koor van zijn zanglerares (Annemie Vallino Ravetta, Vocaal Totaal) en deed meermaals mee aan haar opera en musical projecten.

Stan de zanger was geboren. Zingen vond hij opeens veel leuker dan het bespelen van de saxofoon, dus besloot hij uit de plaatselijke harmonie te stappen. Stan zong zoveel als kon: altijd dus!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

© Stichting Carnavalsmuziek.com

KvK: 64250938

Bankrelatie: Rabobank NL14RABO0307310353

Email: info@carnavalsmuziek.com