Rating: 4.75 sterren
4 stemmen

Biografie de Geliende

De meiste sjpas, Wo zit ’t bie dich?, De träöt laeg, Hand in hand, Läogske sjmink, ’t Lètste laok en De patsj. Limburgse carnavalsliedjes die door de hele provincie worden meegezongen. Stuk voor stuk top 3 liedjes van het LVK. Maar ook: allemaal liedjes bedacht en gebracht door Maurice Pluijmakers en Roger Vliegen uit Hulsberg, oftewel zangduo De Geliënde.

Ontstaan in 1995 als gelegenheidsact voor de feestavond van fanfare Sint Clemens Arensgenhout. Toen nog als “De Drie Geliënde”, met Jos Gijzen (die vele jaren later zijn muzikale carrière zou vervolgen bij Wir sind Spitze!). Vanaf 2001  in een vrijwel onafgebroken reeks 15 keer in de finale van het LVK. Door hun vele 2e en 3e plekken – maar het ontbreken van een eindzege – worden Maurice en Roger ook wel aangeduid als “Zoetemelk en Poulidor van het LVK.”

De Geliënde staan aan de vooravond van hun 2 x 11 jarig jubileum. Dit zal in het weekend van 28 oktober 2017 worden gevierd met o.a. een Limburgse avond en de presentatie van de eerste echte Geliënde CD.

Reactie plaatsen

Reacties

Erwin Yzermans
4 jaar geleden

Beste
graag prijs voor optreden te Dilsen-STOKKEM(B) op zaterdag 26 januari 2019.
Prijs , duur optreden
Dank

L.Creugers
5 jaar geleden

Goedendag,

We hebben een tekst gemaakt op het liedje van de geliende het letste loak. Dit ter ere van het afscheid van een collega. We zijn nu op zoek naar een karaoke versie van de muziek. Het is kort dag: morgen is dat afscheidsfeest. Kunt u me al dan niet tegen betaling helpen aan de muziek.