Rating: 0 sterren
0 stemmen

Biografie Claire (Dekkers)

Claire Dekkers is geboren op 6 januari 2000 te Maastricht, maar is opgegroeid te Elsloo. Ze studeert Geneeskunde aan de universiteit van Maastricht en vindt het buiten haar studie en muziek heerlijk om tijd door te brengen met familie en vrienden. 
Muziek en carnaval werden haar met de paplepel ingegoten. Dat werd dan ook duidelijk toen ze als klein meisje van 6 jaar, verkleed als dansmarietje, de majorette vereniging van Elsloo zag tijdens een carnavalsoptocht. Ze was meteen verkocht! Daarna heeft ze zich gericht op het zingen. Claire kreeg zangles, er werden wat liedjes gemaakt en zo nu en dan trad ze ook op. Na één deelname aan het Kinder Vastelaoves Liedjesfestival kon een deelname aan het Tiener Vastelaovend Konkoer niet ontbreken. 3 finaleplaatsen op rij wist ze te veroveren. En ze heeft tevens in de finale van CMC ALAIF gestaan. Na een aantal jaren samen met Melanie Jennes op de bühne gestaan te hebben, besloot ze in 2020 een nieuwe frisse solo start te maken, waarmee ze (hopelijk) heel veel mooie ervaringen mag opdoen en nieuwe kansen kan pakken. Claire drong door tot de finale van het LVK 2021 met Kiek naor veure! en tot de halve finale van het LVK 2022 met het lied Sjtael mien hart.
Met Kóm derbie! drong Claire door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaoves Leedjeskonkoer 2023 en stond ze opnieuw in de finale van CMC ALAIF.