Rating: 5 sterren
1 stem

Biografie 2 Kiër 2

2 Kiër 2 heeft besloten om met ingang van 2020 te stoppen. 20 jaar lang hebben we kunnen genieten van hun muziek en optredens.

 

De broers Mark Janssen en Petro Janssen vormden samen met de broers Marius en Vic Suiker het kwartet Twië Kiër Twië Breurs. Het viertal uit Blerick viel regelmatig in de prijzen van de Liedjesmatinee in Blerick. In 2001 won het kwartet deze liedjeswedstrijd met As ik 't heb voor de eerste keer. 2004 halve finale van het LVK met Wat ein gelök.
Met Wortelestamp haalde het kwartet in de liedjeswedstrijd 2005 van het Bliëricks Vastelaovesgezelschap De Wortelepin een tweede plaats. Het lied werd geschreven door Frans PolluxIn 2008 bereikte het kwartet met Mien geveul de halve finale van het LVK. Het jaar daarop drong 2 kier 2 opnieuw door tot de halve finale van het LVK met Zet dien maske af. Het lied behaalde eerder een vierde plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee.
In 2010 behaalde het viertal een tweede plaats op de Jocus Leedjesaovend met Jao, waat duisse dan? Met Dao kinse honderd mei waere bereikte 2 Kier 2 een plaats in de halve finale van het LVK 2011.In 2011 won het kwartet de Wortelepin Liedjesmatinee met Wat kin ut gaeve. Met het lied veroverde het kwartet bovendien een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2012In 2013 bereikte het kwartet met Heej is ut te doon opnieuw de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. In hetzelfde jaar bereikte het kwartet een vierde plaats op de Jocus Leedjesaovend met Vastelaovesgelök.
Het viertal behaalde zowel de derde (met Letste in d'n optoch) als de vierde plaats (met 't Knibbelstäötje) op Opus Jocus 2014. Ruim een maand later overleed Marius Suiker. Twië kiër Twië veroverde met het eerste lied een plaats in de finale van het LVK.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

© Stichting Carnavalsmuziek.com

KvK: 64250938

Bankrelatie: Rabobank NL14RABO0307310353

Email: info@carnavalsmuziek.com